Frenkie's verhaal

2003

Het begin

Frenkie de Jong begint zijn voetbalcarrière in zijn geboortedorp Arkel. Op zesjarige leeftijd schrijft zijn vader hem in bij amateurvereniging ASV Arkel.

2005

Jeugdopleiding willem II

Op achtjarige leeftijd wordt De Jong gescout door profclub Willem II. Hij maakt de overstap naar de Tilburgse club, waar hij de gezamenlijke jeugdopleiding van Willem II en RKC doorloopt.

2013

Eerste profcontract

Op 1 augustus 2013 tekent De Jong op zestienjarige leeftijd zijn eerste profcontract bij Willem II.

2015

Debuut profvoetbal

Op 10 mei 2015, twee dagen voor zijn achttiende verjaardag, maakt De Jong zijn officiële profdebuut voor Willem II, met een invalbeurt in de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag. In augustus van dat jaar tekent hij een contract bij Ajax.

2016

Debuut Ajax 1

Op 21 september 2016 maakt De Jong zijn debuut voor Ajax 1. In de bekerwedstrijd tegen zijn oude club Willem II valt hij tien minuten voor tijd in.

2017

Grootste talent

In het seizoen 2016/17 speelt De Jong afwisselend voor Jong Ajax in de Eerste Divisie, en Ajax 1. Voor zijn prestaties bij Jong Ajax wint hij de Gouden Stier: de prijs voor het grootste talent van de Eerste Divisie. Met Ajax 1 speelt hij onder andere de Europa League finale tegen Manchester United.

2018

Doorbraak Ajax

Het seizoen 2017/18 vormt de echte doorbraak van De Jong bij Ajax. Hij verovert een basisplaats en valt op door zijn goede, technische spel op het middenveld. Op 22 augustus 2018 maakt hij tevens zijn debuut voor het Nederlands Elftal in de oefenwedstrijd tegen Peru.

2019

Transfer barcelona & eerste prijzen

In januari 2019 tekent De Jong een contract bij FC Barcelona, waar hij vanaf het seizoen 2019/20 gaat spelen.

Dat jaar wint De Jong ook zijn eerste prijzen: de beker en de landstitel met Ajax. Ook bereikt hij met de club de halve finale van de Champions League, waarbij ze onder andere Real Madrid en Juventus uitschakelen.

Met het Nederlands Elftal haalt De Jong de finale van de eerste editie van de Nations League en wordt hij uitgeroepen tot grootste talent van het toernooi.